kaurapelto_jokikylä_-

Ajankohtaista

Nivalan Maaseutunäyttely tulee jälleen – 23.-24.8.2024

Menestyksekkäästi 2022 järjestetty Nivalan maaseutunäyttely keräsi n. 130 näytteilleasettajaa ja jopa 12 500 vierailijaa! Nyt olemme kehittämässä entistä parempaa tapahtumaa. Tapahtuman pääpaikkana 23.-24.8.2024 on Nivalan raviradan ja ajoharjoitteluradan alue. Edelliskerran sääolosuhteiden vaihteluista johtuneet haasteet on saatu taklattua uuden messualueen valinnalla. Työnäytöksiä ollaan järjestämässä messualueen läheisyyteen peltolohkoille.

Varmista paikkasi Pohjois-Suomen suurimpaan koko perheen näyttelytapahtumaan!

Ilmoittautuminen on avattu: https://bit.ly/Nivala-maaseutunayttely-2024


Pohjois-Suomen suurimmat ja hienoimmat maaseutunäyttelyt!

Näyttely onnistui yli odotusten. Mukana oli noin 130 näytteilleasettajaa ja kävijöitä oli noin 12500. Lämmin kiitos kaikille, jotka mahdollistitte Nivalan maaseutunäyttelyn toteutumisen!


Info ja lipunmyynti

Maaseutunäyttelyiden pääportilta löytyy kaksi lipunmyynti-pistettä ja Info-piste. Pisteissä palvelee useampi asiakaspalvelija, joten lipunosto ja Infossa asiointi käy jouhevasti. Lippujen ostoon käy käteinen ja kortti. Kannattaa kuitenkin varata käteistä mukaan, jos näyttelyalueella on myyjiä, joille ainoa maksutapa on käteinen. Tai tietoliikenteessä ilmenee häiriöitä, eikä kortit toimi.

Kolmas lipunmyynti- piste löytyy Inva-paikoituksen läheisyydestä.


Pääravintolan ruoka- ja kahviliput

Maaseutunäyttelyiden Info-pisteeltä voi ostaa etukäteen ruoka- ja kahvilippuja JEDU:n pääravintolaan. Lounaslipun hinta 8€ ja kahvilipun hinta 4€.


Arvonta on suoritettu!

Näyttelyn lippupakettien arvonta on suoritettu. Lippupaketteja arvottiin 2 kpl ja yksi paketti sisälsi pääsylipun sekä ruoka- ja kahvilipun. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.


Nivalaan kannattaa tutustua erilaisten nähtävyys- ja elämyskohteiden kautta!

Kaupungissa vierailevan kannattaa ehdottomasti tutustua VisitNivala-sivustoon. Sivustolta löydät tekemistä, näkemistä ja kokemista jokaiselle. Kaupungista löytyy kattavasti palveluja ja aktiviteetteja joka ikäryhmälle.

Klikkaa logosta VisitNivala-kotisivuille

Toinen uusi ja tutustumisen arvoinen elämyssivusto löytyy Nivala- Seuralta. Yhdistys on toteuttanut aivan mahtavan elämyspakettien- kokonaisuuden, joiden mukana pääset tutustumaan Nivalaan ja sen historiaan. Lisäksi elämyspakettien joukossa on luonnossa viihtyville pelto- ja linturetkiä. Oppaana toimivat kaupungin asiantuntevat oppaat, joiden tietous aiheesta on laaja. Elämysretken voi varata yhdistyksen nettisivuilta. Tarjolla on lisäksi ns. omatoimi-elämyksiä, joita voi kokea sivustolta löytyvien ohjeiden mukaan.

Suosittelemme lämpimästi tutustumaan yllämainittuihin sivustoihin. Tulitpa sitten Nivalaan läheltä tai kaukaa!


Ollos huoleton, poikas valveil’ on!

Nivalan maaseutunäyttelyssä kattavalla osastolla mukana oleva Kainuun prikaati toimii valalaulusta lainatuin otsikon sanoin. Kainuun prikaatin tehtävänä on huolehtia puolustusvalmiuden ylläpitämisestä ja kehittämisestä Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Kainuun prikaati ylläpitää toimialueensa maanpuolustuksen valmiutta ja antaa laadukasta varusmies- ja reserviläiskoulutusta. Prikaatin vastuulla on noin kolmasosa Suomen pinta-alasta.

Kainuun prikaatiin kuuluu myös asevelvollisten asioita hoitavat aluetoimistot Joensuussa, Kuopiossa ja Oulussa. Harjoitusalueina käytetään Kassunkurua Kajaanissa, Vuosankaa Kuhmossa, Sotinpuroa Nurmeksessa ja Hiukkavaaran ampumarataa Oulussa. Etenkin tykistö harjoittelee vuosittain myös Rovajärvellä.

Kajaanin Hoikankankaan varuskunnassa koulutetaan jääkäreitä, tykkimiehiä, pioneereja, viestimiehiä ja autosotamiehiä Pohjois-Suomen erityisolot hallitseviksi joukoiksi. Prikaatissa annetaan koulutusta viidessä aselajissa: jalkaväen, panssarintorjunnan ja tiedustelun sodan ajan tehtävien tarpeisiin asevelvollisia kouluttava Kainuun jääkäripataljoona on prikaatin suurin joukkoyksikkö.

Pohjan pioneeripataljoonassa koulutetaan iskukykyisiä pioneeriaselajin joukkoja, joiden päämääränä on muokata toimintaympäristöä omien joukkojen toiminnalle edulliseksi ja rajoittaa vihollisen ja olosuhteiden vaikutuksia.

Kuopion huoltopataljoona kouluttaa huollon eri alojen osaajia huoltopalveluiden, täydennysten, kuljetusten, kunnossapidon ja lääkinnän tehtäviin. Huoltoyksiköt ylläpitävät joukkojen taistelukelpoisuutta.

Kainuun tykistörykmentti kouluttaa kenttätykistön, kranaatinheittimistön ja tulenjohdon erikoisosaajia. Joukkojen tärkein tehtävä on lamauttaa ja tuhota vihollisen tärkeitä maaleja sekä tukea oman jalkaväen taistelua.

Pohjois-Suomen viestipataljoona kouluttaa esikunta-, viesti-, sotilaspoliisi- ja huoltojoukkoja. Koulutuskalustona on maapuolustuksen johtamisjärjestelmä M18, joka on yksi moderneimmista ja teknisesti kehittyneimmistä johtamisjärjestelmistä myös kansainvälisesti vertailtuna.

Kainuun prikaatissa asevelvollisten koulutusvalinnoissa pyritään hyödyntämään henkilöiden aikaisempi siviilikoulutus ja työkokemus sekä huomioimaan tulevaisuuden suunnitelmat. Etenkin varusmiespalvelukseen lähiaikoina hakeutuvien kannattaa nyt poiketa Kainuun prikaatin osastolla keskustelemassa eri aselajeista ja koulutusvaihtoehdoista.

Voit tutustua muun muassa uudenaikaiseen kevyeen raketinheittimeen.

Kesäretken kohteeksi Nivalan maaseutunäyttely

Parin vuoden tauon jälkeen maassamme on mahdollista järjestää yleisötapahtumia vanhaan hyvään malliin. Nivalan kaupunki tarttui tilaisuuteen ja järjestää monipuolisen maaseutunäyttelyn elokuun 19.-20. päivä. Kyseessä on pohjoisen Suomen suurin maaseutunäyttely. Keskustan tuntumassa, 28 ja 27-teiden risteyksen välittömässä läheisyydessä on yli 30 hehtaarin kovapohjainen nurmikenttä.

Paikalla on maamme kaikki merkittävät konekauppiaat esittelemässä nykyaikaisessa maataloudessa käytettävää kalustoa. Poikkeuksellista näyttelyssä on myös se, että kaikki näyttelyvieraat kuljetetaan keskustan kaakkoislaidalla olevalta pysäköintialueelta linja-autolla suoraan näyttelyalueen pääportille.

Ammattiasian lisäksi näyttelyssä on paljon kaikkia ikäryhmiä kiinnostavaa asiaa ja viihdykettä. Kotieläinpihassa lapset ja nuoret voivat kaikessa rauhassa tutustua eläimiin. Päälavalla on maamme johtavia asiantuntijoita puhumassa ruokaturvasta, omavaraisuudesta ja uusiutuvasta energiasta.

Nivalan elokuinen maaseutunäyttely on erittäin mielenkiintoinen retkikohde kaiken ikäisille ja kaiken kuntoisille. Tasaisella nurmikentällä on helppo kulkea ja kuljetukset toimivat. Paikalla on ravintola, josta voi ostaa edullista ja maittavaa ruokaa. Luonnollisesti kahvi-, jäätelö- ja makkarapisteet kuuluvat myös asiaan.


Maanmuokkauksen ja nurmen uusinnan kalustoa

Nurmen uusintaa asianmukaisella kalustolla >>


Säilörehun korjuunäytöksen kalusto

Luvassa huippuluokan työnäytöksiä >>


Työnäytökset mielenkiinnon kohteena

Nivalan kaupunki järjestää monipuolisen maaseutunäyttelyn elokuun 19.-20. päivä. Kyseessä on pohjoisen Suomen ehdottomasti suurin maaseutunäyttely vuosikausiin. Kesäkuun alkupuolella mukana oli jo reilusti sata näytteilleasettajaa ja lisää tulee kaiken aikaa.

Näyttely poikkeaa tavanomaisesta maaseutunäyttelystä nykyaikaista nurmirehun korjuuseen ja nurmen uusimiseen liittyvää teknologiaa esittelevillä työnäytöksillään.

Kesäkuun alkupuolella kaikkien työnäytökseen osallistuvien koneliikkeiden edustajat olivat Nivalassa tarkistamassa työnäytökseen varatun pellon. Koneliikkeiden edustajien ja näyttelyorganisaation kanssa hiottiin näytöskuvioita mahdollisimman turvallisiksi ja yleisöä kiinnostaviksi. Molempina päivinä nähtävät työnäytökset järjestää AgroTeknoa Jokilaaksoihin -hanke.

Yhdessä hyvä tulee, tuumaavat koneliikkeiden edustajat ja Nivalan maaseutunäyttelyn järjestäjät työnäytöspellon reunalla.
Yhdessä hyvä tulee, tuumaavat koneliikkeiden edustajat ja Nivalan maaseutunäyttelyn järjestäjät työnäytöspellon reunalla.

Ilmoittaudu 31.7.2022 mennessä. Määräpäivään mennessä ilmoittautuneiden tiedot ehtivät näyttelyjulkaisuihin. Myös sähkön varaaminen onnistuu 31.7.2022 asti.


Tilaa näyttävä mainos näyttelyalueelle. Voit tilata mainospaikan näyttelyaluetta kiertävään aitaan (Savontie ja Kokkola-Kajaanitien varteen) tai omalle osastolle. Lisätiedot ja tilaukset.


Pääsylippuja voi tilata ennakkoon 31.7.asti. Vähimmäistilaus on 10 kpl. Tilaa täältä